Osnivač


Snežana Simin je iskusni savetnik u oblasti strateških komunikacija, upravljanja reputacijom, korporativnim i javnim poslovima. Njen portfolio klijenata uključuje brojne međunarodne kompanije, organizacije i brendove koje je svojim znanjem i inovativnošću podržavala poslednjih 25 godina.

Snezana Simin

Lista profesionalnih referenci obuhvata veliki broj svetski uspešnih kompanija koje posluju na tržištu Srbije ali i brojnih projekata koje su finansirale i kojima je upravljale međunarodne organizacije i institucije (EU, EBRD, IFC). Saradnja je bila zasnovana na godišnjim ugovorima koji su se obnavljali više godina za redom a sa značajnim brojem klijenata trajala je od 5 do 10 godina.

Svoje prvo angažovanje u oblasti odnosa s javnošću Snežana Simin je započela 1998. godine kao prvi predstavnik za odnose s javnošću kompanije British Airways u SR Jugoslaviji.

Prvi menadžer predstavništva ugledne regionalne agencije Action Global Communications postala je 2001. godine nakon tri godine uspešne saradnje kao free lance saradnik. U svet preduzetništva ulazi 2002. godine kada osniva preduzeće za menadžment i konslating PROFESSION GROUP (od 2022. godine pod novim imenom: Alinka).

Tokom 20 godina poslovanja pod imenom PROFESSION GROUP, preduzeće dobilo priznanje ’’Povelja postojanosti’’ od magazina TABOO, specijalizovanog za marketing i tržišne komunikacije. Osim toga, preduzeće je dobitnik bonitetnih ocena AA+ i A+ u periodu 2016-2019 godine.

Snežanino polje ekspertize obuhvata: eksterne komunikacije, kriznu komunikaciju, upravljanje javnim odnosima, upravljanje reputacionim rizicima u poslovanju i liderstvo.

Diplomirala je na katedri za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Nakon značajne profesionalne afirmacije u oblasti savetovanja uglednih korporativnih sistema, uspešno je završila poslovne kurseve: Strategic Leadership na Said Business School Univerziteta Oksford (2019)i Managing Risk in Organizations, Londonska škola ekonomije i političkih nauka (2019). Snežana je bila korisnik individualnog Executive Coching programa poslovne asocijacije InTouch Networks iz Velike Britanije (2019/2020).

Alinka headquarters

Jelisavete Načić 7
Beograd

Alinka Office

Batinska 28
Sombor

Start a Conversation

Tel: +381 25 305 177
office@alinkaglobal.com
Copyright © 2022 Alinka. All Rights Reserved.